Psychotherapie volwassenen: tarieven & terugbetaling

Tarieven

Soort sessie Tarief
Intake (60 min) 70 euro
Individuele therapie (50 min) 60 euro


De sessies dienen betaald te worden na afloop. Dit kan cash of met de Payconiq by bancontact-app.
Meer info over deze app en uitleg over hoe hem te downloaden kan je hier vinden.

Sessies dienen ten laatste 24 uur op voorhand afgezegd te worden, indien dit niet gebeurt zal het volledige tarief aangerekend worden.

 

Terugbetaling

Hieronder kan je een overzicht vinden van de mogelijkheden voor terugbetaling. Deze terugbetaling is afhankelijk van je ziekenfonds. De psycholoog zal je vragen bij welk ziekenfonds je aangesloten bent, en zal zorgen voor de ingevulde documenten. Deze documenten worden meegegeven vanaf het moment dat het minimum aantal sessies bereikt is (zoals bepaald door het ziekenfonds), of wanneer de therapie afgerond wordt in het geval er minder sessies doorlopen worden.

 

Ziekenfonds Terugbetalingsmogelijkheden
Christelijke mutualiteit (CM)

Tot en met 25 jaar en indien je kinderbijslag geniet zijn er tot 24 tegemoetkomingen per lid voorzien (eenmalig). Per zitting wordt 50 procent van het betaalde honorarium terugbetaald, met een maximum van 30 euro. Leden met verhoogde tegemoetkoming krijgen per zitting 75 procent van het honorarium terugbetaald, met een maximum van 45 euro.
Voor alle andere volwassenen zijn er maximaal 24 tegemoetkomingen per lid voorzien (eenmalig). Per zitting wordt 50 procent van het betaalde honorarium terugbetaald, met een maximum van 10 euro. Leden met verhoogde tegemoetkoming krijgen per zitting 75 procent van het honorarium terugbetaald, met een maximum van 15 euro.

Bond Moyson

Tot en met 25 jaar en indien je kinderbijslag geniet krijg je 20 euro per consultatie en tot 12 consultaties per jaar terugbetaald. Bij verhoogde tegemoetkoming wordt er 30 euro terugbetaald.
Alle andere volwassenen krijgen
 10 euro per consultatie en tot 12 consultaties per jaar terugbetaald. Bij verhoogde tegemoetkoming wordt er 15 euro terugbetaald.

Onafhankelijk ziekenfonds (OZ) Geen terugbetaling voor volwassenen. 
Partena

Tot en met 25 jaar en indien je kinderbijslag geniet, krijg je maximum 6 sessies per jaar terugbetaald. Voor personen met een chronische ziekte is dat maximum 12 sessies per jaar. Er wordt een terugbetaling voorzien van 20 euro per sessie. Een lijst van chronische aandoeningen vind je hier terug.

Neutraal ziekenfonds Er wordt 10 euro per sessie terugbetaald met een maximum aantal sessies van 5 per kalenderjaar. 
Vlaams & neutraal ziekenfonds Er wordt 10 euro per sessie terugbetaald met een maximum van 50 euro per kalenderjaar.
Liberale mutualiteit Er wordt 10 euro per sessie terugbetaald, met een maximum van 60 euro per kalenderjaar.

Module wat volwassenen

Module voor wie

module werkwijze

module team